3. 3. 2012

Opět ten Amway - Je Amway přímo odpovědný za jednání distributorů?

Černé ovce rodiny

V každém podnikání jsou černé ovce. O tom, že jsou i u Amway není pochyb. Sám sem se, během "pouhých" pěti let, s několika setkal. Občas za to může velká honba za rychlím růstem, někdy povaha člověka. Když sáhnu do své paměti, neuvědomuji si, snad jen jednou, že by na nějaké Amway párty byla přednesena žádost o dodržování dobrých mravů. Vždy jen pouhé plácání po ramenou ale negativa se firma říkat bojí. V tom spatřuji nevyzrálost firmy. Chválit se umí každý ale unést negaci je již o něčem jiném. Na jednu stranu se Amway snaží držet zpět, dělá ze sebe skrytou postavu za kterou promlouvají její dealeři a přitom právě dealer Amway je v kontaktu se zákazníkem.

Proto si myslím, že Amway je nepřímo vinen náborem neadekvátních lidí. Není to jednoduchou registrací do systému Amway ale samotnou výchovou nových či stávajících členů. Někdy jsou přednášeny názory, které mohou být lehce pochopeny jinak. Je to chyba přednášejícího nebo posluchače na semináři? Opět říkám, že  chyba je na straně benevolentního systému. Do systému se jednoduše dostane každý a lovci hlav berou každého, jen aby měl sebemenší obrat či nejlépe další hlavy pod sebou.
Chodím do restaurace abych svému hladovému chtíči odlehčil. Ale i do té, ve které se cítím dobře. Někdy stačí pouze i jedna špatná zkušenost s personálem a již zanevřu nad celým podnikem. 

Pro Amwayjáky

Buďte ke každému vstřícní. Přiznáním chyb se Vám dostane uznání, alespoň z mé strany. Ten kdo je urputně zaryt, toho stejně, i lží, přesvědčit se nedá.
PS: Až budete opět v Praze dělat velký seminář, uvědomte si, v jak krásných prostorách se lidé schází. Diskutuje se o tom jak firma je velká, kolik lidí a jak velké sumy vydělává ale prostory, tak bídně nachystané, to jsem opravdu nečekal i já.

Pro Amway duše neznalé

I pouhý první dojem obchod zpackat může. Přeci vždy pravidlo platí, nepodepisuj nic, čemu sám nerozumíš ale též se říká, neházej flintu do žita :)

Odpověď na otázku z titulku

Za mne je odpoveď přímo jasná. Amway je nepřímo a musí být odpovědný za jednání distributorů. Možnosti pro výchovu dealerů má značné ale jsou upřednostněny jiné, převážně ty citové.


Původně jsem chtěl přidat ke článku http://www.amway-fan.eu/nese-amway-odpovednost-za-jednani-distributoru/ pouze komentář ale reakcí v mém mozku bylo tolik, že vznikl tento krátký článek.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, dovolte mi jen malý poznatek k prostorám na seminářích.
    Semináře nezajišťuje společnost Amway,ale distributoři samy. Ve společnosti Amway je několik organizací, které si školí své distributory. Amway jen dává příležitost k podnikání a dodání výrobků.
    Semináře jsou už na organizacích v Amway, kde se distributoři (člen, registrovaný člověk)skládají na pronajmutí hal (celkem někdy dost vysoké ceny převyšující i částky přes 50.000,-)a organizaci sami. Pokud požadujete luxus, tak prosím i to je možné, ale za luxus se už platí jiné částky. Lidé mají problém dát dohromady pár stovek, natož tak několik tisíc. Byl jste někdy na semináři Roberta T. Kiyosakiho? Pokud ne tak si připravte 10.000,- za vstupné pokud žádáte luxus. Pokud se spokojíte se stejnými informacemi,ale bez luxusu, tak vám postačí jen pár stovek na podobný seminář od Amway.
    S pozdravem a přáním pěkného dne :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nepopírám, že, akce pořádané nejsou v rukou samotné Amway ale v rukou distrubutorů. Ale narážím na jedno: blahořenčení, plno superlativ a přitom Potěmkinovo divadlo.
    O cenách převyšující 50 tis. Nepokládám tuto cenu za astronomickou. Sám jsem v klubu, který pořádá malý festival s 3x větším výdajem a stále máme menší vstupné, s menším počtem lidí a jsme schopni se dostat do černých čísel.
    Pokud porovnám akce pořádané s Amway s jiným systémem, tak amway dost pokulhává. Pravděpodobně tomu nedávají takovej význam. Ale aby půlka lidí seděla na betonu, to jsem naposledy poznal u jedné z pyramid.

    OdpovědětVymazat